Home » News » Herkapitalisatie drie vastgoedfondsen van Hanzevast

Herkapitalisatie drie vastgoedfondsen van Hanzevast

20 December 2016

Afgelopen donderdag heeft Hanzevast het vastgoed van de fondsen Holland 24, Holland 49 en Holland 58 verkocht aan HV Netherlands Portfolio CV, een investeringsfonds van HighBrook Investors uit New York. Daarmee heeft Hanzevast de herkapitalisatie afgerond van drie van de 18 door haar beheerde vastgoedfondsen.  De deal met Highbrook is dusdanig dat de beleggers van de respectievelijke fondsen, meedelen in het  toekomstige resultaat.

Onder begeleiding van adviseur Wallich & Matthes heeft Hanzevast de afgelopen tijd partijen buiten Nederland benaderd voor het uitnemen van bestaande leningen.  De bereidheid van zittende financiers om tegen gunstige voorwaarden afscheid te nemen van hun posities, maakt het mogelijk om investeerders daarvoor te interesseren.

De drie kantoorfondsen bestaan uit 12 kantoorgebouwen met ruim 50.000 m2 verhuurbaar oppervlak verspreid over Nederland, waaronder Amsterdam en Den Haag. Hanzevast blijft haar rol als property en asset manager van de gebouwen vervullen.                                                                                                                

De transactie heeft geen gevolgen voor zittende huurders. Hanzevast is juridisch geadviseerd door Trip Advocaten & Notarissen.

Always stay up to date with our newsletter

Tromphuis, Trompsingel, Gemeente Groningen

Gemeente Groningen keert terug naar Tromphuis

13 December 2016

De Gemeente Groningen sluit een nieuw huurcontract...

Read more

Persbericht: JSB Hanze Goteborg

12 December 2016

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Read more

Lean & Green Award voor Drive Greenish

06 December 2016

Op woensdag 30 november vond bij Waterschap Rivierenland...

Read more

Pas op! Oplichter actief

18 November 2016

Wij hebben vernomen dat een oplichter actief is...

Read more

Nieuwe websiteWij hebben een nieuwe website op www.hanzevast.nl. Bestaande investeerders kunnen hier nog wel fondsinformatie inzien. U krijgt bericht zodra ook deze gemigreerd worden naar de nieuwe website.