Home » Nieuws » 8e Hanzevast Deskundigen Symposium 2012

8e Hanzevast Deskundigen Symposium 2012

14 november 2012

Sinds 2001 organiseert Hanzevast voor haar relaties een symposium. Deskundigen op het gebied van vastgoed, scheepvaart en beleggen, informeren u over trends en achtergronden. Op dit moment heeft de markt veel vragen en nog meer behoefte aan antwoorden.
  
Daarom nodigen wij u graag uit voor het 8e Hanzevast Deskundigen Symposium op maandag 10 december 2012.
Vanaf 14.00 uur bent u van harte welkom in het Muziekgebouw aan ‘t IJ te Amsterdam.

Programma:

14.00  Ontvangst en registratie
14.15  Welkom en opening symposium   
14.30  Kantoortorens of Luchtkastelen?  (drs. Jaap H. Wolters)

De kantorenmarkt verkeert in een diepe crisis. Meerdere ontwikkelingen dragen daar aan bij. Met een geïnvesteerd vermogen van 800 miljoen Euro is Hanzevast een van de belangrijkste investeerders in dit marktsegment. Wat gebeurt er met de markt en met de Hanzevast portefeuille in het bijzonder? Een gedetailleerde analyse van de actuele cijfers en ontwikkelingen, inclusief een blik naar de toekomst wordt u geboden.            

15.00  Scheepvaart;  Blinde gok of behouden vaart? (capt. Martijn S. Mobach) 

Dagelijks gaan er scheepvaartondernemingen failliet. Tegelijkertijd worden er nieuwe schepen gebouwd.  Ook Hanzevast breidt haar vloot uit. De zorgen  en kansen van dit moment en een overzicht van markt en ontwikkelingen.    

15.30  Pauze
15.45  Waardenloos (drs. George A. Möller)

In Möllers lezing staat Europa als waardengemeenschap centraal. Hij gaat in op vragen als: Welke rol kan de financiële sector spelen in het creëren van een ethische marktmoraal? Welke rol speelt de burger in deze? Hoe zou idealiter de verantwoordelijkheid moeten liggen tussen de staat, de financiële sector (de markt), de burger en de Europese Unie?
   
16.15  Discussie

16.30  Afsluitende borrel

U kunt zich hier inschrijven voor het 8e Hanzevast Deskundigen Symposium. De bijdrage in de kosten van het symposium bedraagt € 29,50 per persoon. Hiermee levert u tevens een bijdrage van € 10,- aan de opbouw van het Elisabeth Center in Tanzania door de Florentina Foundation. Na inschrijving en betaling van de registratie kosten, ontvangt u een toegangsbewijs en routebeschrijving per e-mail. 

Hopende u te mogen begroeten op maandag 10 december in het Muziekgebouw aan ‘t IJ te Amsterdam.

 


 
George A. Möller: George Möller werkte 40 jaar aan de top van de internationale financiële wereld. Hij was negen jaar algemeen directeur van de Nederlandse effectenbeurs en optiebeurs en daarna vijf jaar topman van de Robeco Groep. Nu is hij nog actief als voorzitter van de raad van toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Eind augustus presenteerde hij in het beursgebouw aan het Damrak zijn boek Banking on Ethics, in het Nederlands uitgegeven onder de titel Waardenloos. Voor meer informatie en auteursblog: www.waardenloos.nl.

Martijn S. Mobach: Na een Master Internationale Transport aan de University of Wales heeft de heer Mobach 12 jaar gevaren, waarvan de laatste 4 jaar als gezagvoerder op de grote handelsvaart. Sinds 2004 heeft de heer Mobach verscheidene walfuncties bij rederijen in Duitsland bekleed. Momenteel is de heer Mobach algemeen directeur bij Hanzevast Shipping.

Jaap H. Wolters: Tijdens zijn studie aan de Rijksuniversiteit Groningen kocht Jaap Wolters in 1979 een eerste pand waarmee hij zijn eerste stap in het vastgoed zette. Sindsdien breidde hij de portefeuille voor zichzelf en voor derden gestaag uit, hetgeen in 1995 leidde tot de oprichting van Hanzevast. Sinds 1999 investeert Hanzevast tevens in schepen, waarvoor in 2001 Hanzevast Shipping is opgericht.
 

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief

Persbericht: JSB Hanze Goteborg juni 2019

04 juli 2019

  Geachte bondhouder, Namens de uitgevende...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg maart 2019

29 maart 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg december 2018

28 december 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg 28 september 2018

28 september 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Nieuwe websiteWij hebben een nieuwe website op www.hanzevast.nl. Bestaande investeerders kunnen hier nog wel fondsinformatie inzien. U krijgt bericht zodra ook deze gemigreerd worden naar de nieuwe website.