Home » Nieuws » Aanpak kantorenlocatie Oosterenk

Aanpak kantorenlocatie Oosterenk

07 juni 2012

Zwolle - Marktpartijen en overheid pakken de leegstand van kantorenlocatie Oosterenk in Zwolle op bijzondere wijze aan. Er komt een gezamenlijk plan voor de transformatie van het gebied, dat veel leegstand kent. Met een intentieovereenkomst is een belangrijke stap gezet in de aanpak van de kantorenleegstand in Oosterenk.

De intentieovereenkomst is woensdag 6 juni door de deelnemers ondertekend op vastgoedbeurs Provada in Amsterdam. Het gaat om Syntrus Achmea Vastgoed, NSI Kantoren, Hanzevast Real Estate, Onis Vastgoed, Vinke & Jüttner Vastgoed, Dad Vastgoed, Oost NV en de gemeente Zwolle. De gezamenlijke aanpak en investering door marktpartijen en overheid is bijzonder. Het past in het Zwolse beleid om de kantorenleegstand, waarmee ook de Overijsselse hoofdstad te maken heeft, terug te dringen. Kern van die aanpak is dat de gemeente samen met marktpartijen en andere belanghebbenden actief zoekt naar praktische en constructieve oplossingen.

Investeren

Wethouder René de Heer, verantwoordelijk voor het Zwolse kantorenbeleid: “We werken al enige tijd samen met de marktpartijen aan het terugdringen van de kantorenleegstand in de stad. Deze gezamenlijke stap is een belangrijke: met deze overeenkomst wordt voor het eerst echt gezamenlijk geïnvesteerd in de toekomst van een kantorenlocatie, letterlijk en figuurlijk. We kijken naar alle kansen die er liggen: de ruimtelijke kwaliteit, de ontsluiting van het gebied, het parkeren, de grond- en vastgoedexploitatie.”

Profiteren

Voor het einde van dit jaar verwachten de samenwerkende partijen duidelijkheid te hebben over de visie en strategie. De Heer: “Ik heb goede verwachtingen dat we straks in dit deel van de stad veel beter profiteren van de aanwezigheid van Isala, binnenkort het modernste en grootste niet-academische ziekenhuis van het land. Daar is iedereen bij gebaat.”

Duidelijk

De intentieovereenkomst zet in op het gezamenlijk uitwerken van een transformatieplan voor Oosterenk. Het plan moet duidelijk maken wat de ruimtelijke, economische, maatschappelijke en financiële haalbaarheid is voor de aanpak van de kantorenleegstand op Oosterenk. Inzet is om met de betrokken partijen te komen tot een duidelijke visie op de aanpak in het gebied en tot een strategie hoe Oosterenk het best getransformeerd kan worden.

 

bron. Weblog Zwolle

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief

Persbericht: JSB Hanze Goteborg juni 2019

04 juli 2019

  Geachte bondhouder, Namens de uitgevende...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg maart 2019

29 maart 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg december 2018

28 december 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg 28 september 2018

28 september 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Nieuwe websiteWij hebben een nieuwe website op www.hanzevast.nl. Bestaande investeerders kunnen hier nog wel fondsinformatie inzien. U krijgt bericht zodra ook deze gemigreerd worden naar de nieuwe website.