Home » Nieuws » Creatieve oplossing in Groningen gaat leegstand tegen

Creatieve oplossing in Groningen gaat leegstand tegen

27 september 2011

Verbouwing gestart van kantoorpand aan het Hoendiep

De huidige situatie op de vastgoedmarkt biedt nieuwe kansen. Graag delen we onze initiatieven op dit gebied. Deze maand geven we een toelichting op de veranderende huisvestingsbehoefte in de gezondheidszorg, die soms leidt tot verrassende nieuwe verhuurconcepten. Zo ook in een Hanzevast-pand in Groningen.

Turn-key oplossingen
Aan het Groningse Hoendiep bezit Hanzevast een pand van ruim 7000 m2 met parkeergelegenheid voor 135 auto’s. Hiervoor is een concept ontwikkeld om diverse zorggerelateerde bedrijven te huisvesten. Huurders wordt een turn key-oplossing geboden en de partijen die zich er huisvesten creëren samen een meerwaarde voor de patiënt.

Inmiddels is gestart met de verbouwing. In het pand vestigen zich een huisartsenpraktijk, een apotheek en een praktijk voor fysiotherapie. Daarnaast wordt er een diagnostisch centrum geopend en vinden er gesprekken plaats met een tandartsenpraktijk, een pijnpoli en een praktijk voor plastische chirurgie.

De huisartsenpraktijk is opgezet door Zorgpunt, een landelijke keten van eerstelijns gezondheidscentra, waarmee Hanzevast inmiddels in gesprek is om op meerdere locaties vastgoed te ontwikkelen. Projectmanager Everhard Telkamp van Hanzevast is tevreden over de voortgang: ‘De oplevering staat gepland op 1 maart 2012. Op dat moment hebben we ruim 3.500 m2 verhuurd'.

Hanzevast en zorgvastgoed
Naar aanleiding van het concept aan het Hoendiep in Groningen is Hanzevast door diverse huisartsengroepen benaderd om mee te denken over nieuwe huisvestingsmogelijkheden. In het midden van het land wordt voor een grote huisartsenpraktijk een nieuwbouwproject ontwikkeld waarin naast de genoemde huisartsen ook een diagnostisch centrum, een apotheek en een fysiotherapiepraktijk worden ondergebracht.

Gezondheidscentrum Hoendiep

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief

Persbericht: JSB Hanze Goteborg juni 2019

04 juli 2019

  Geachte bondhouder, Namens de uitgevende...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg maart 2019

29 maart 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg december 2018

28 december 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg 28 september 2018

28 september 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Nieuwe websiteWij hebben een nieuwe website op www.hanzevast.nl. Bestaande investeerders kunnen hier nog wel fondsinformatie inzien. U krijgt bericht zodra ook deze gemigreerd worden naar de nieuwe website.