Home » Nieuws » Hanze Genua in de vaart

Hanze Genua in de vaart

25 maart 2015

Na een lang bouwtraject is maandag 23 maart het ms Hanze Genua opgeleverd te Shanghai. Het schip van 35.000DWT vaart onder Nederlandse vlag met thuishaven Groningen en is het zesde en laatste zusterschip uit het Vlootfonds 3 van Hanzevast. Aanstaande vrijdag gaat het schip in tijdcharter bij Falcon Rederi uit Kopenhagen.

In de periode tussen december 2011 en oktober 2013 werden de vijf zusterschepen Hanze Groningen, Hanze Goslar, Hanze Gendt, Hanze Göteborg en Hanze Gdansk in de vaart genomen. Deze schepen zijn volgens het Deense Seahorse35 design ontworpen en voorzien van een dubbelwandige romp met vijf laadruimen en vier kranen.

Dit ontwerp kenmerkt zich door een hoog laadvermogen, een laag brandstofverbruik en lagere onderhoudskosten. Dit draagt bij aan een hogere efficiëntie in het gebruik van het schip. De extra sterke tanktop onderscheidt zich met een veel hogere staallading intake ten opzichte van eerdere designs. In de luxe afgewerkte accommodatie is het maximale geluidsniveau onder de 52dB. De navigatie wordt met een dubbel uitgevoerde elektronische zeekaart (ECDIS) ondersteunt.

De wanden van de laadruimten zijn glad afgewerkt, wat het schoonmaken zeer vergemakkelijkt en bespoedigt. In vergelijking met oudere bulkcarriers is de tijd die benodigd is om de ruimen schoon te maken gehalveerd. Door hun ijsklasse 1C worden deze schepen vooral ingezet bij charteraars die op de Noord-Atlantische oceaan actief zijn en de Baltic, Hudson en St.Lawrence bevaren.

Hanzevast Shipping B.V.  verzorgt het complete technische - en commerciële management. De zes zusterschepen opereren gezamenlijk en slaan hun inkomsten en kosten onderling om. Hierdoor is er meer inkomenszekerheid en wordt kostenreductie gerealiseerd. De bemanningspool bestaat uit Nederlanders, Belgen, Kroaten en Filippijnen  waarbij geselecteerd wordt op vakmanschap en een positieve attitude.

De bulkmarkt kende de afgelopen jaren een sterke groei in tonnage. Waar eind 2013 een behoorlijk marktherstel werd ingezet, kende 2014 een gematigdere groei in transportvraag. Momenteel staan de indexen laag, maar bewegen zich sinds enkele weken weer opwaarts. Het oudere deel van de wereldvloot wordt in rap tempo gesloopt, wat een verder herstel zal ondersteunen.

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief

Persbericht: JSB Hanze Goteborg juni 2019

04 juli 2019

  Geachte bondhouder, Namens de uitgevende...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg maart 2019

29 maart 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg december 2018

28 december 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg 28 september 2018

28 september 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Nieuwe websiteWij hebben een nieuwe website op www.hanzevast.nl. Bestaande investeerders kunnen hier nog wel fondsinformatie inzien. U krijgt bericht zodra ook deze gemigreerd worden naar de nieuwe website.