Home » Nieuws » Hanzevast boekt in 2012 een goed verhuurresultaat

Hanzevast boekt in 2012 een goed verhuurresultaat

18 januari 2013

Hanzevast Real Estate heeft over 2012 in haar Nederlandse kantorenportefeuille een verhuurresultaat behaald van ruim 60.000 m2 verhuurbaar vloeroppervlak. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2011. Dit resultaat betreft zowel de nieuwe huurders als de huurverlengingen van zittend huurders.

Jos Westra, directeur Hanzevast Real Estate: “In 2012 heeft Hanzevast het verhuurteam uitgebreid en zijn huurders actief benaderd om huurovereenkomsten voortijdig te verlengen. Zo werd bijvoorbeeld de huurovereenkomst met Twijnstra Gudde voor het kantoor Stafoort in Amersfoort verlengd, heeft Vredestijn Apollo het gebouw Le Tramontane in Enschede in gebruik genomen en werden twee huurovereenkomsten met Roche verlengd.” Een aantal panden is gerevitaliseerd door bouwkundige aanpassingen; enkele panden geschikt gemaakt voor flexibele kleinschalige verhuur gericht op startende en kleinere ondernemingen. In het voormalig KPN-hoofdkantoor aan het Hoendiep in Groningen is met succes een zogenaamd anderhalf-lijns zorgcentrum ontwikkeld. Dit concept is nu ook in enkele andere panden op diverse locaties in Nederland in voorbereiding.

2013 is hoopgevend gestart met de verlenging van de huurovereenkomst met Miss Etam voor ruim 37.000 m2 met 12 jaren. Daarnaast zitten er diverse transacties in de pijpleiding. Hanzevast stelt zich ten doel de leegstand verder terug te dringen.

Westra: “Wel constateren we dat de gemiddelde looptijd van de huurovereenkomsten korter is dan we in het verleden gewend waren, maar dat past in de huidige tijdsgeest. Huurders willen meer flexibiliteit, zowel in ruimte als in looptijd. Kortere huurovereenkomsten leiden in de regel tot een lagere waardering van het vastgoed, maar wij hechten momenteel meer waarde aan een goede en stabiele cashflow dan aan een mathematische benadering van de waarde van het vastgoed. Daarnaast is het momenteel geen goed moment om vastgoed te verkopen, eerder om te kopen.”

Hanzevast heeft een portefeuille van ca. 420.000 m2 kantoorruimte in Nederland en ca. 70.000 m2 in Duitsland. Alle fondsen van Hanzevast zijn cashflowpositief.

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief

Persbericht: JSB Hanze Goteborg juni 2019

04 juli 2019

  Geachte bondhouder, Namens de uitgevende...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg maart 2019

29 maart 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg december 2018

28 december 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg 28 september 2018

28 september 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Nieuwe websiteWij hebben een nieuwe website op www.hanzevast.nl. Bestaande investeerders kunnen hier nog wel fondsinformatie inzien. U krijgt bericht zodra ook deze gemigreerd worden naar de nieuwe website.