Home » Nieuws » Hanzevast capital viert notering obligaties op NYSE Alternext

Hanzevast capital viert notering obligaties op NYSE Alternext

25 oktober 2011

Amsterdam, 25 oktober 2011 – Ter ere van de notering van obligaties op NYSE Alternext  in Amsterdam, luidde Hanzevast vanochtend de handel in met een slag op de beursgong. Sinds kort is het mogelijk om obligaties te noteren op Alternext, het platform van NYSE Euronext dat voorziet in de behoefte van kleine en middelgrote ondernemingen die vereenvoudigde toegang tot de kapitaalmarkt zoeken. Hiermee wordt aan kleinere bedrijven een alternatief financieringsinstrument geboden. Hanzevast is de eerste aanbieder van obligaties op Alternext in Amsterdam.

Cees Vermaas, bestuursvoorzitter van NYSE Euronext Amsterdam zei: “We zijn blij dat we Hanzevast hebben mogen verwelkomen op Alternext. Vooral voor het MKB, de motor van onze Nederlandse economie, is het van levensbelang om in de kapitaalsbehoeften voor verdere groei te voorzien. Ons platform Alternext kan deze ondernemingen voorzien in hun financieringsbehoefte. Waar banken momenteel voorzichtig zijn met het verstrekken van leningen, biedt Alternext het MKB een uitstekend alternatief om geld op te halen voor verdere groei en expansie.”

Niek Broeijer, algemeen directeur van Hanzevast Capital zei: “Het huidige marktsentiment vraagt om innovatieve manieren om vermogen aan te trekken. De op Alternext verhandelbare scheepsobligaties zijn bij uitstek een voorbeeld van innovatief vreemd vermogen ter financiering van kapitaalgoederen. Met dit vreemd vermogen zijn we in staat om ook aan de equityzijde interessante proposities te blijven aanbieden, waaronder fondsen die gebruik maken van fiscale stimuleringsmaatregelen. Deze regelingen vragen om een juiste balans tussen eigen en vreemd vermogen, waarbij voor participanten een aantrekkelijk rendement gerealiseerd kan worden. Bijkomend voordeel van onze verhandelbare obligaties is dat dit ook voor institutionele beleggers een aantrekkelijk product is in hun portefeuille. ”

De uitgevende instelling van de obligaties is Vlootfonds Hanzevast 3 – ms Hanze Göteborg NV. Per 14 oktober werden 2.650 achtergestelde obligaties tegen een prijs van EUR 1.000 per obligatie genoteerd. De beursgang is begeleid door SNS Securities. Door de notering nemen de verhandelbaarheid en liquiditeit van de obligaties toe, wat de aantrekkelijkheid van het product ten goede komt. Hanzevast is voornemens om in 2011 nog een tweede notering aan NYSE Alternext in Amsterdam te realiseren voor een soortgelijke obligatielening.

Ter gelegenheid van de nieuwe notering luidde capt. Martijn Mobach, als directeur van Hanzevast Shipping, tevens directeur van Vlootfonds Hanzevast 3 – ms Hanze Göteborg, de gong op de Amsterdamse beurs van NYSE Euronext, wat de opening van de handel markeert. Hij deed dit samen met managementleden van Hanzevast en NYSE Euronext.

Klik hier voor de film van de officiële gongslag op de website van Euronext


Klik hier voor het volledige persbericht


Klik hier voor het radio-interview op de website van Business News Radio

Gongslag 25 oktober 2011

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief

Persbericht: JSB Hanze Goteborg december 2019

31 december 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg september 2019

27 september 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg juni 2019

04 juli 2019

  Geachte bondhouder, Namens de uitgevende...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg maart 2019

29 maart 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Nieuwe websiteWij hebben een nieuwe website op www.hanzevast.nl. Bestaande investeerders kunnen hier nog wel fondsinformatie inzien. U krijgt bericht zodra ook deze gemigreerd worden naar de nieuwe website.