Home » Nieuws » Hanzevast concentreert activiteiten

Hanzevast concentreert activiteiten

20 september 2011

Tengevolge van de monetaire crisis is de vraag naar beleggingsproducten sterk afgenomen. Dat geldt ook voor cashflow gedreven vastgoed- en scheepsfondsen. Uitzondering zijn fiscaal gestimuleerde scheepsfondsen. Voor alle overige producten kenmerkt de markt zich door tegenvallende vraag.  Volgens algemeen directeur Niek Broeijer was de vraag naar beleggingsproducten sinds 2008 al sterk afgenomen. “Na een aanvankelijk herstel in 2010, is de markt nu vrijwel opgedroogd, met uitzondering van investeringen in scheepsfondsen die gebruik maken van de "tijdelijke stimuleringsregeling willekeurige afschrijving "

Aangezien Hanzevast op korte tot middellange termijn geen verbetering van de markt verwacht heeft de directie besloten om de organisatie aan te passen aan de lagere groeidoelstellingen.  De ambitie om buiten Nederland een marktpositie op te bouwen wordt uitgesteld. Hanzevast gaat haar activiteiten concentreren naar  minder vestigingen. De maatregel, waarover nu met de OR wordt gesproken, treft alle vestigingen en zal gepaard gaan met gedwongen ontslagen.

Op de langere termijn verwacht Broeijer nieuwe kansen voor Hanzevast  en haar beleggers, “Niet alleen de vastgoed-, en de scheepvaartmarkt kennen op dit moment een “all time low”  maar ook de lange rente is historisch laag. We zullen de markt zorgvuldig blijven volgen om onze beleggers op het juiste moment  nieuwe interessante beleggingsproducten aan te kunnen bieden.

Groningen, 19 september 2011

Villa Hilgestede Groningen

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief

Persbericht: JSB Hanze Goteborg december 2019

31 december 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg september 2019

27 september 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg juni 2019

04 juli 2019

  Geachte bondhouder, Namens de uitgevende...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg maart 2019

29 maart 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Nieuwe websiteWij hebben een nieuwe website op www.hanzevast.nl. Bestaande investeerders kunnen hier nog wel fondsinformatie inzien. U krijgt bericht zodra ook deze gemigreerd worden naar de nieuwe website.