Home » Nieuws » Hanzevast in Vastgoedjournaal: Lagere huurprijzen maar langere huurcontracten

Hanzevast in Vastgoedjournaal: Lagere huurprijzen maar langere huurcontracten

20 augustus 2014

De laatste tijd krijgen wij op de redactie van VJ veel huurtransacties binnen van participatiefondsaanbieder Hanzevast. Meestal zijn ze van het grote fusiefonds en soms van andere kantorenfondsen die nog op zichzelf staan. Zo sprong de huurverlenging van KPN in Apeldoorn in het oog.

Tijd voor onze redactie om eens te bellen met Hanzevast en te vragen hoe het met ze gaat. Na al die jaren van neergang is er wellicht eindelijk weer positief nieuws te melden.

"De markt is aan het veranderen", zegt de heer Jan Deen van Hanzevast. "We merken dat de markt meer in beweging komt en dat we meer huurtransacties doen dan een tijdje geleden. Recent hebben we nieuwe contracten afgesloten en veel huurverlengingen gedaan. Gezien de markt sluiten we contracten wel af tegen een lagere meterprijs, echter de huurder tekent dan wel in ruil daarvoor voor langere huurperiode. Huurders die het zich kunnen permitteren maken gebruik van de huidige gunstige marktomstandigheden. Momenteel is 16% van ons verhuurbare oppervlakte voor de komende 10 jaar of langer verhuurd. Het is in deze tijden belangrijk om je huurder zo lang mogelijk in het pand te houden."

"Veel huurders binnen onze portefeuille kiezen voor verlenging. Wij hebben prima contact met onze huurders en staan altijd open voor een goed gesprek om ze tevreden te stellen" aldus Deen.

Het totale leegstandpercentage in het Fusiefonds neemt iets af al is het niet veel. De bezettingsgraad van veel fondsen van Hanzevast is gewoon prima gezond, zegt Deen. "Het probleem was destijds dat de waarde van het onderliggende vastgoed onder de lening uitkwam en hierdoor door onze bankconvenant heen zakte. Hierdoor moesten we de uitkeringen aan participanten stopzetten. Het geld dat overblijft na aftrek van alle kosten gaat nu nog steeds rechtstreeks naar de bank."

Jaap Wolters, oprichter en CEO van Hanzevast, is ook tevreden met de huidige trend. "We merken dat de huidige markt iets aantrekt, daarnaast zijn we binnen Hanzevast erg tevreden over de constructieve wijze waarop onze participanten zich opstellen. Toch zal het nog wel even duren voordat de crisis helemaal verdwenen is en we weer uit kunnen keren".

Enkele transacties van Hanzevast van de afgelopen tijd zijn:

XDES projects 450 m2
Datlinq B.V. 500 m2
KPN 25.000 m2
PsyQ en I-psy 1.800 m2
Noordelijke Hogeschool Leeuwarden 1.350 m2
Brink 1.327 m2
Stichting Nictiz & vZVZ 2.300 m2

Bron: http://www.vastgoedjournaal.nl

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief

Persbericht: JSB Hanze Goteborg juni 2019

04 juli 2019

  Geachte bondhouder, Namens de uitgevende...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg maart 2019

29 maart 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg december 2018

28 december 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg 28 september 2018

28 september 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Nieuwe websiteWij hebben een nieuwe website op www.hanzevast.nl. Bestaande investeerders kunnen hier nog wel fondsinformatie inzien. U krijgt bericht zodra ook deze gemigreerd worden naar de nieuwe website.