Home » Nieuws » Hanzevast noteert als eerste obligatielening aan Alternext

Hanzevast noteert als eerste obligatielening aan Alternext

14 oktober 2011

Primeur voor Hanzevast capital

Onder verwijzing naar het door de AFM goedgekeurde prospectus d.d. 7 oktober 2011 als algemeen verkrijgbaar gesteld op www.hanzevastcapital.nl, kondigt Hanzevast capital nv, namens de uitgevende instelling Vlootfonds Hanzevast 3 – ms Hanze Goteborg, een NV naar Nederlands recht, hierbij aan dat vandaag, 14 oktober 2011, 2.650 achtergestelde obligaties tegen een prijs van EUR 1.000 per obligatie tot notering zijn toegelaten op NYSE Alternext in Amsterdam, het platform van NYSE Euronext dat voorziet in de behoefte van kleine en middelgrote ondernemingen die vereenvoudigde toegang tot de kapitaalmarkt zoeken.

Hanzevast is daarmee de eerste aanbieder van obligaties op Alternext in Amsterdam. De beursgang is begeleid door SNS Securities. Door de notering nemen de verhandelbaarheid en liquiditeit van de obligaties toe, wat de aantrekkelijkheid van het product ten goede komt.

klik hier voor de link naar NYSE Alternext (AMS)


Hanzevast is voornemens om in 2011 nog een tweede notering aan Alternext te realiseren voor een soortgelijke obligatielening.

Nieuwe manier van kapitaalvergaring
Hanzevast speelt met deze innovatie in op de veranderende kapitaalmarkten. “Door de terugtredende rol van de banken worden de spelers op deze markten uitgedaagd te zoeken naar alternatieve manieren van kapitaalvergaring. Met obligaties aan Alternext wordt er voor het MKB een nieuwe mogelijkheid geschapen om financiering van kapitaalgoederen te realiseren”, aldus Niek Broeijer, algemeen directeur van Hanzevast capital nv.“De beursnotering is mogelijk gemaakt in nauwe samenwerking met NYSE Euronext.

NYSE Beursvloer Amsterdam

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief

Persbericht: JSB Hanze Goteborg december 2019

31 december 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg september 2019

27 september 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg juni 2019

04 juli 2019

  Geachte bondhouder, Namens de uitgevende...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg maart 2019

29 maart 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Nieuwe websiteWij hebben een nieuwe website op www.hanzevast.nl. Bestaande investeerders kunnen hier nog wel fondsinformatie inzien. U krijgt bericht zodra ook deze gemigreerd worden naar de nieuwe website.