Home » Nieuws » Hanzevast restaureert interieur Van Elmpthuis

Hanzevast restaureert interieur Van Elmpthuis

25 juli 2014

Het Van Elmpthuis, genoemd naar haar bekende Groningse architect A.Th. van Elmpt, ondergaat momenteel een restauratie van het interieur. Het monumentale pand is in 1928 volgens de Amsterdamse School gebouwd.

Het gebouw op de hoek van de Herestraat en de Herebinnesingel is destijds in opdracht van de Friesch-Groningsche Hypotheekbank gerealiseerd. Tijdens haar bestaan heeft het pand naast deze hypotheekbank nog een groot aantal gebruikers gekend. Onder andere de kamer van koophandel heeft hier jaren kantoor gehouden. Daarnaast heeft gedurende een grote renovatie van haar eigen hoofdkantoor aan de Rademarkt zelfs de politie een periode in het gebouw gezeten, inclusief enkele cellen in de kelder van het van Elmpthuis.In 1999 heeft Hanzevast het gehele pand geschikt gemaakt voor de toenmalig gebruiker Pentascoop.  Tijdens deze verbouwing zijn al diverse restauratiewerkzaamheden uitgevoerd, met name gericht op het herstel van ramen en daklichten naar de oorspronkelijke staat.

Op dit moment wordt het pand verbouwd ten behoeve van de uitbreiding van het  Launch Café, een werk- en ontmoetingsplek voor start-ups. Op de begane grond worden later aangebrachte plafonds en wanden verwijderd. Hierdoor wordt  de oorspronkelijke plafonds weer zichtbaar met als resultaat dat de lobby zijn vroegere hoogte en grandeur terug krijgt. Na oplevering beschikt het Launch Café over 30 flexplekken, 40 vaste werkplekken en 2 nieuwe vergaderzalen. Op de eerste en tweede verdieping van het Elmptshuis bevinden zich kantoor units variërend van 20 tot 80 vierkante meter. Kantoorgebruikers van de bovengelegen verdiepingen kunnen tegen een geringe vergoeding de faciliteiten gebruiken die op de begane grond voorhanden zijn. De oplevering wordt de eerste week van augustus verwacht.

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief

Persbericht: JSB Hanze Goteborg juni 2019

04 juli 2019

  Geachte bondhouder, Namens de uitgevende...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg maart 2019

29 maart 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg december 2018

28 december 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg 28 september 2018

28 september 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Nieuwe websiteWij hebben een nieuwe website op www.hanzevast.nl. Bestaande investeerders kunnen hier nog wel fondsinformatie inzien. U krijgt bericht zodra ook deze gemigreerd worden naar de nieuwe website.