Home » Nieuws » Hanzevast shipping ontvangt Maritime Labour Certificate

Hanzevast shipping ontvangt Maritime Labour Certificate

16 mei 2013

De Maritime Labour Convention heeft als doel de arbeidsomstandigheden en -voorwaarden van meer dan 1,2 miljoen zeevarenden wereldwijd te verbeteren. Het verdrag voorziet in uitgebreide rechten en beschermingen voor zeevarenden en geldt internationaal voor alle zeeschepen die worden gebruikt voor commerciële activiteiten. Nieuw is de certificering van de leef- en werkomstandigheden van zeevarenden aan boord, het Maritime Labour Certificate. Dit certificaat is vanaf 20 augustus 2013 verplicht voor alle MLC-gelieerde vlaggenstaten.

Begin mei heeft Hanzevast shipping samen met captain en crew van de ms Hanze Goslar grondige voorbereidingen getroffen om te kunnen voldoen aan alle eisen die gesteld worden aan dit certificaat. Op 10 mei 2013 heeft de External MLC Audit plaatsgevonden op de Anchorage in Port Taizhou. Deze audit is met goed resultaat afgerond. Hiermee is de ms Hanze Goslar het eerste schip binnen Vlootfonds Hanzevast 3 dat MLC-gecertificeerd is. De overige schepen volgen de komende maanden.

Naast de External MLC Audit heeft Hanzevast shipping ook de jaarlijkse Internal Quality ISM/ISPS Audit aan boord van de ms Hanze Goslar uitgevoerd. Hierbij worden de implementatie, werkzaamheden en de uitvoer van de Company Procedures en de Class en Vlaggenstaat procedures en vereisten getoetst. Tevens heeft er een Port State Control aan boord plaatsgevonden. Beide toetsen zijn met een positief resultaat afgerond.

ms Hanze Goslar

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief

Persbericht: JSB Hanze Goteborg juni 2019

04 juli 2019

  Geachte bondhouder, Namens de uitgevende...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg maart 2019

29 maart 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg december 2018

28 december 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg 28 september 2018

28 september 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Nieuwe websiteWij hebben een nieuwe website op www.hanzevast.nl. Bestaande investeerders kunnen hier nog wel fondsinformatie inzien. U krijgt bericht zodra ook deze gemigreerd worden naar de nieuwe website.