Home » Nieuws » Hanzevast vervangt Koper door Koper

Hanzevast vervangt Koper door Koper

21 maart 2012

Ook Hanzevast is slachtoffer van de toenemende activiteit van koperdieven in Nederland.

Bij het “van Elmpthuis” te Groningen, een Rijksmonument uit 1934, zijn in enkele weken tijd, alle  koperen regenpijpen gestolen. Steeds in het weekend werd weer een exemplaar verwijderd.

Ondanks het gevaar dat de nieuw aangebrachte regenpijpen opnieuw gestolen worden, heeft Hanzevast  weer  koperen regenwaterafvoeren  laten monteren. 

“Het kan toch niet zo zijn, dat deze vandalen ons dwingen om alle bronzen beelden in Nederland te verwijderen en onze monumenten te voorzien van kunststof dakgoten en regenwaterafvoeren” zegt Bert Koopmans, technisch inspecteur bij Hanzevast en verantwoordelijk voor deze opdracht. “Koper is niet alleen veel mooier, maar gaat ook veel langer mee en is dus duurzamer”. Wel heeft Hanzevast de buizen op de begane grond uitgevoerd in staal en de bevestiging van de regenpijpen met extra beugels verstrekt. “We hopen dat voorbijgangers in het vervolg 112 bellen wanneer ze ‘s nachts verdachte personen of bewegingen bij de pand constateren”, aldus Koopmans. 

Hanzevast is aanbieder van vastgoedfondsen. Zij bezit in heel Nederland beeldbepalende en monumentale gebouwen op prominente locaties. Het van Elmpthuis in Groningen is in 1934 gebouwd als toenmalig hoofdkantoor van de Friesch  Groningsche Hypotheekbank  nu FGH bank. Naar een ontwerp van de bekende architect van Elmpt is er een aan de Herestraat een prachtig gebouw in Amsterdamse Schoolstijl onstaan. Op dit moment wordt het gebouw gebruikt als kantoor waar met name startende ondernemers zich hebben gehuisvest.

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief

Persbericht: JSB Hanze Goteborg juni 2019

04 juli 2019

  Geachte bondhouder, Namens de uitgevende...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg maart 2019

29 maart 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg december 2018

28 december 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg 28 september 2018

28 september 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Nieuwe websiteWij hebben een nieuwe website op www.hanzevast.nl. Bestaande investeerders kunnen hier nog wel fondsinformatie inzien. U krijgt bericht zodra ook deze gemigreerd worden naar de nieuwe website.