Home » Nieuws » JSB Hanze Goteborg

JSB Hanze Goteborg

19 juni 2015

Namens de uitgevende instelling brengen wij u hierbij op de hoogte van de ontwikkelingen binnen Vlootfonds Hanzevast 3 – ms Hanze Göteborg NV alsmede de aan dit fonds gelieerde 8,0% Junior Secured Bond – ms Hanze Göteborg met ISIN-nummer NL0009843135 (Alternext).

De deelnemers in de 8,0% Junior Secured Bond hebben via deze obligatie een lening verstrekt aan Vlootfonds Hanzevast 3 – ms Hanze Göteborg  NV. De ms Hanze Göteborg is de vierde van de in totaal zes moderne, dubbelwandige bulkcarriers die in opdracht van Hanzevast zijn gebouwd voor de fondsen. Het motorschip vaart nu in de pool van 6 gelijke zusterschepen. Het zesde zusterschip `Hanze Genua` is in maart  2015 opgeleverd.

In 2015 zet het verschrootten van ouder handy bulk tonnage door. In beide de handy- en de capesize segmenten is er zelfs over de periode van januari tot en met mei 2015 een lichte krimp te noteren. In het supramax en panamax segment is er wel vlootgroei. Cumulatief groeide de vloot met 0,32%. Het blijft van primaire invloed hoeveel van de orderportefeuille aan nieuwbouwschepen ook daadwerkelijk opgeleverd gaat worden. 27 Capesize nieuwbouworders zijn al omgezet in tankers of containersschepen.

Problematisch is de afremmende groei in wereld GDP, welke in een lagere groei in vrachtvolumes resulteert.  Daarnaast  stimuleren de lage grondstofprijzen ook de handel en daarmee de ton*mijlen transport niet.

De verwachte poolopbrengst voor 2015 komt uit op USD 8.800 per schip per dag, wat hoger ligt dan het marktgemiddelde van net boven de  USD 5,000 per dag.

Het huidige gemiddelde pool-inkomen laat geen ruimte voor betalingen op de mezzanine financiering.

De bestuurder heeft dan ook besloten om de kwartaalrente voor het tweede kwartaal van 2015 niet uit te betalen en bij te schrijven op de hoofdsom. De bestuurder zal in de toekomst ieder kwartaal opnieuw bekijken of deze bijgeschreven rente alsnog kan worden uitgekeerd, afhankelijk van de liquiditeit en het gestelde in de bancaire voorwaarden met betrekking tot depots en liquiditeit.

De bijschrijving is in lijn met de voorwaarden gesteld ten aanzien van de bancaire financiering op de eerste hypotheek.

Per bond van € 1.000,- zal €  24,38 rente worden bijgeschreven voor Q2-2015.

Bond inclusief bijgeschreven rente vertegenwoordigt een bedrag van €  1.243,37.

De renteberekening is inclusief rente over de reeds bijgeschreven rente vanaf Q4-2012.

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief

Persbericht: JSB Hanze Goteborg juni 2019

04 juli 2019

  Geachte bondhouder, Namens de uitgevende...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg maart 2019

29 maart 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg december 2018

28 december 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg 28 september 2018

28 september 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Nieuwe websiteWij hebben een nieuwe website op www.hanzevast.nl. Bestaande investeerders kunnen hier nog wel fondsinformatie inzien. U krijgt bericht zodra ook deze gemigreerd worden naar de nieuwe website.