Home » Nieuws » Leegstaand kantoor wordt kliniek

Leegstaand kantoor wordt kliniek

20 mei 2011

Herbestemming van een kantoorpand tot bijvoorbeeld een zorgvoorziening is een van de manieren om de stagnerende kantorenmarkt weer vlot te trekken. In Zwolle heeft Hanzevast in samenwerking met de gemeente een leegstaand kantoorgebouw weten te herbestemmen tot kliniek. Door het aanbieden van maatwerk is een unieke samenwerking tot stand gekomen.

Jasper Brolsma, Assetmanager bij Hanzevast Verhuurmanagement, is erg blij met de nieuwe huurder: "De komst van de Scoliosis Care Clinic past helemaal in de strategie van Hanzevast om leegstaande kantoren een nieuwe invulling te geven. Nadat de kliniek aan de gemeente Zwolle toestemming had gevraagd om zich te vestigen in een leegstaand kantoorpand op kantorenpark Oosterenk-Watersteeg, hebben wij per februari 2011 de begane grond (431 m2) van gebouw Hendrik Avercamp aan hen verhuurd. De medewerking van de gemeente was daarbij van groot belang om een en ander te realiseren. Het betreft immers een gebouw met een kantoorfunctie.”

Gezamenlijke visie
Het mondde uit in een constructieve samenwerking tussen de gemeente, de kliniek en Hanzevast. Brolsma vervolgt: “De gemeente besefte dat op kantorenpark Oosterenk-Watersteeg de leegstand opliep en dat zij procedures moest versoepelen om de leegstand tegen te gaan. De gemeente is derhalve met een aantal eigenaren van panden op het kantorenpark, waaronder Hanzevast, in gesprek gegaan om een gezamenlijke visie te ontwikkelen en deze vervolgens ten uitvoer te brengen. De zorgsector was daarbij een constant terugkerend thema. Alle partijen zien in dat in deze sector groeimogelijkheden zitten en daardoor van groot belang is voor het opvullen van leegstand. Hanzevast was met deze transactie een van de eerste partijen die een dergelijke nieuwe invulling tot stand heeft gebracht.”

Dr. Deenweg, Zwolle

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief

Persbericht: JSB Hanze Goteborg juni 2019

04 juli 2019

  Geachte bondhouder, Namens de uitgevende...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg maart 2019

29 maart 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg december 2018

28 december 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg 28 september 2018

28 september 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Nieuwe websiteWij hebben een nieuwe website op www.hanzevast.nl. Bestaande investeerders kunnen hier nog wel fondsinformatie inzien. U krijgt bericht zodra ook deze gemigreerd worden naar de nieuwe website.