Home » Nieuws » Mededeling JSB ms Hanze Goteborg

Mededeling JSB ms Hanze Goteborg

19 december 2014

Namens de uitgevende instelling brengen wij u hierbij op de hoogte van de ontwikkelingen binnen Vlootfonds Hanzevast 3 – ms Hanze Göteborg NV alsmede de aan dit fonds gelieerde 8,0% Junior Secured Bond – ms Hanze Göteborg met ISIN-nummer NL0009843135 (Alternext).

De deelnemers in de 8,0% Junior Secured Bond hebben via deze obligatie een lening verstrekt aan Vlootfonds Hanzevast 3 – ms Hanze Göteborg  NV. De ms Hanze Göteborg is de vierde van de in totaal zes moderne, dubbelwandige bulkcarriers die in opdracht van Hanzevast worden gebouwd. Het motorschip vaart nu in de pool van 5 gelijke zusterschepen. Het zesde zusterschip is dinsdag 9 september 2014 van stapel gelopen en ligt nu gemeerd aan de afbouwkade. Waarschijnlijk zal de oplevering in januari 2015 zijn.

De handy index is met 8% herstelt sinds deze zomer, maar beweegt zich nog steeds op een laag niveau. Het graanseizoen heeft voorlopig niet het gewenste verdere herstel gebracht. Gelukkig zijn de huidige vijf schepen in Vlootfonds 3 allen op time charters gecontracteerd waarmee een vast inkomen en regelmatige betaling is verzekerd. De onderhandelingen voor contractvernieuwingen lopen. Door dat Vlootfonds 3 bulkers, ook ijsklasse 1C hebben, kan er iets boven de markt worden afgesloten.

De gemiddelde poolinkomsten van de exploitatie omslagpool, waar de Hanze Göteborg deel van uitmaakt, zijn voldoende om operationele kosten, fondskosten, rente en aflossing van te voldoen.

De pool bestaat momenteel uit 5 schepen. Een 6e is in aanbouw en zal begin 2015 in de vaart komen. 

Echter het huidige gemiddelde pool-inkomen laat geen ruimte voor betalingen op de mezzanine financiering.

De bestuurder heeft dan ook besloten om de kwartaalrente voor het vierde kwartaal van 2014 niet uit te betalen en bij te schrijven op de hoofdsom. De Bestuurder zal in de toekomst ieder kwartaal opnieuw bekijken of deze bijgeschreven rente alsnog kan worden uitgekeerd, afhankelijk van de liquiditeit en het gestelde in de bancaire voorwaarden met betrekking tot depots en liquiditeit.

De bijschrijving is in lijn met de voorwaarden gesteld ten aanzien van de bancaire financiering op de eerste hypotheek.

Per bond van € 1.000,- zal € 23,43 rente worden bijgeschreven voor Q4-2014.
Bond inclusief bijgeschreven rente vertegenwoordigt een bedrag van €  1.195,09.
De renteberekening is inclusief rente over de reeds bijgeschreven rente vanaf Q4-2012.

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief

Persbericht: JSB Hanze Goteborg juni 2019

04 juli 2019

  Geachte bondhouder, Namens de uitgevende...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg maart 2019

29 maart 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg december 2018

28 december 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg 28 september 2018

28 september 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Nieuwe websiteWij hebben een nieuwe website op www.hanzevast.nl. Bestaande investeerders kunnen hier nog wel fondsinformatie inzien. U krijgt bericht zodra ook deze gemigreerd worden naar de nieuwe website.