Home » Nieuws » Mededeling Junior Secured Bond ms Hanze Goteborg

Mededeling Junior Secured Bond ms Hanze Goteborg

17 september 2014

Namens de uitgevende instelling brengen wij u hierbij op de hoogte van de ontwikkelingen binnen Vlootfonds Hanzevast 3 – ms Hanze Göteborg NV alsmede de aan dit fonds gelieerde 8,0% Junior Secured Bond – ms Hanze Göteborg met ISIN-nummer NL0009843135 (Alternext).

De deelnemers in de 8,0% Junior Secured Bond hebben via deze obligatie een lening verstrekt aan Vlootfonds Hanzevast 3 – ms Hanze Göteborg  NV. De ms Hanze Göteborg is de vierde van de in totaal zes moderne, dubbelwandige bulkcarriers die in opdracht van Hanzevast worden gebouwd. Het motorschip vaart nu in de pool van 5 gelijke zusterschepen. Het zesde zusterschip is dinsdag 9 september 2014 van stapel gelopen en ligt nu gemeerd aan de afbouwkade. Waarschijnlijk zal de oplevering eind 2014/begin 2015 zijn.

Deze zomer was de markt voor handysize bulker zeer matig wat de indexen ook weerspiegelden, echter is er de laatste weken een sterk herstel ingezet. Of het graanseizoen nog net zo goed zal zijn als vorig jaar valt te bezien. De onzekerheden omtrent Oekraïne worden op de voet gevolgd. De international grain council verwacht een goede oogst eind 2014 wat de markt weer omhoog  zal stuwen. De vlootutilisatie zal blijven verbeteren en verder marktherstel is te verwachten. Wel blijft de markt volatiel waardoor de huidige vijf schepen in Vlootfonds 3 allen op time charters zijn gecontracteerd waarmee een vast inkomen en regelmatige betaling is verzekerd. Eind 2014/begin 2015 zullen dan weer nieuwe contracten worden aangegaan. Hier is het de verwachting van de pool manager dat de inkomsten dan weer verhoogd worden bij een verder herstelde markt.

De huidige pool inkomsten van de vijf zusterschepen zorgen ervoor de ms Hanze Göteborg haar operationele kosten, de fondskosten, de hypotheekrente en hypotheek aflossingen kan voldoen.

Echter het huidige gemiddelde pool-inkomen laat geen ruimte voor betalingen op de mezzanine financiering.

Tevens is dit in lijn met de voorwaarden gesteld ten aanzien van de bancaire financiering op eerste hypotheek.

De Bestuurder heeft dan ook besloten om de kwartaalrente voor het derde kwartaal van 2014 niet uit te betalen en bij te schrijven op de hoofdsom. De Bestuurder zal in de toekomst ieder kwartaal opnieuw bekijken of deze bijgeschreven rente alsnog kan worden uitgekeerd, afhankelijk van de liquiditeit en het gestelde in de bancaire voorwaarden met betrekking tot depots en liquiditeit.

Per bond van € 1.000,- zal € 22,97 rente worden bijgeschreven voor Q3-2014.

Bond inclusief bijgeschreven rente vertegenwoordigt een bedrag van €  1.171,66.

De renteberekening is inclusief rente over de reeds bijgeschreven rente vanaf Q4-2012.

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief

Persbericht: JSB Hanze Goteborg juni 2019

04 juli 2019

  Geachte bondhouder, Namens de uitgevende...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg maart 2019

29 maart 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg december 2018

28 december 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg 28 september 2018

28 september 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Nieuwe websiteWij hebben een nieuwe website op www.hanzevast.nl. Bestaande investeerders kunnen hier nog wel fondsinformatie inzien. U krijgt bericht zodra ook deze gemigreerd worden naar de nieuwe website.