Home » Nieuws » Motorschip Hanze Goteborg in de vaart

Motorschip Hanze Goteborg in de vaart

23 juli 2013

Dinsdagochtend 23 juli 2013 om 7.00 uur CET is op de DDHI werf in het Chinese Qidong het motorschip (ms) Hanze Göteborg naar tevredenheid opgeleverd aan haar fondseigenaren. De voorgenomen eerste reis zal het schip van Yantai in China via Kaap de Goede Hoop naar Rio Grande of Vitória in Brazilië brengen. Deze reis zal ongeveer veertig dagen in beslag nemen. De lading bestaat uit MAP en urea (kunstmest).

Het ms Hanze Göteborg is de vierde van de in totaal zes moderne, dubbelwandige bulkcarriers die in opdracht van Hanzevast worden gebouwd. Naar verwachting wordt in september het vijfde schip in de vaart genomen en in april 2014 nummer zes opgeleverd. Daarmee is Vlootfonds 3 van bulkcarriers die Hanzevast in eigen beheer heeft compleet.

De week voor oplevering van het ms Hanze Göteborg heeft in het teken gestaan van het operationeel maken van het schip: het in bedrijf stellen van de apparatuur, het innemen van proviand en voorraden, het bunkeren van de brandstof en het draaien van oefeningen, zoals de sloepenrol en brandbestrijding. Ook heeft de External Interim ISM/ISPS/MLC audit plaatsgevonden, waarbij de implementatie van de Company Procedures en de Class en Flag State procedures wordt getoetst. Deze audit is met een goed resultaat afgerond: het ms Hanze Göteborg heeft op het gebied van International Safety Management, International Code for the Security of Ships and Port Facilities en Maritime Labour Convention haar Interim Certificaten behaald.

De bemanning van het schip staat onder gezag van kapitein Pamposa en is bekend van de zusterschepen die reeds in de vaart zijn. Zo groeit het vaste bemanningscluster goed en wordt de opgebouwde kennis en ervaring vastgehouden op de vloot.

Het ms Hanze Göteborg toont prachtig in haar blauw/oranje-kleurstelling. Hanzevast wenst haar een behouden vaart op mooie reizen rond de wereld, in voorspoed voor haar eigenaren en veiligheid voor de bemanning! 

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief

Persbericht: JSB Hanze Goteborg juni 2019

04 juli 2019

  Geachte bondhouder, Namens de uitgevende...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg maart 2019

29 maart 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg december 2018

28 december 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg 28 september 2018

28 september 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Nieuwe websiteWij hebben een nieuwe website op www.hanzevast.nl. Bestaande investeerders kunnen hier nog wel fondsinformatie inzien. U krijgt bericht zodra ook deze gemigreerd worden naar de nieuwe website.