Home » Nieuws » Ms Hanze Gdansk in de vaart

Ms Hanze Gdansk in de vaart

28 oktober 2013

Maandagochtend 28 oktober 2013 om 7.30 uur CET is op de DDHI werf in het Chinese Qidong het motorschip (ms) Hanze Gdansk naar tevredenheid opgeleverd aan haar fondseigenaren. De eerste reis brengt het schip, geladen met 33.500 ton staal, van Xingang in China via Singapore, de Golf van Aden en het Suez-kanaal naar Libanon. Deze reis zal ongeveer dertig dagen in beslag nemen. 

De bemanning van het ms Hanze Gdansk bestaat uit twintig personen, waarvan de helft al eerder werkzaam is geweest op één van de Hanzevast-schepen. De crewleden staan onder gezag van kapitein Glenn Foronda die bijna anderhalf jaar aan boord van de Hanzevast-vloot heeft gewerkt en een belangrijk aandeel had bij de oplevering van de Hanze Goslar in december 2011. Alle opgebouwde kennis en ervaring wordt nu aangewend voor de Hanze Gdansk. 

De week voorafgaand aan de oplevering heeft in het teken gestaan van het operationeel maken van het schip, onder meer door het bunkeren van de brandstof en het innemen van voorraden en proviand. Ook de External Interim ISM/ISPS/MLC audit heeft plaatsgevonden, waarbij de implementatie van de Company Procedures en de Class en Flag State procedures wordt getoetst. Deze audit is met een goed resultaat afgerond. 

Het ms Hanze Gdansk is de vijfde van de in totaal zes moderne, dubbelwandige bulkcarriers die in opdracht van Hanzevast voor de fondseigenaren worden gebouwd. Naar verwachting wordt het zesde en laatste schip van Vlootfonds 3 in het tweede kwartaal van 2014 opgeleverd. 

Hanzevast wenst het ms Hanze Gdansk een behouden vaart op alle mooie wereldreizen die zij gaat maken, in voorspoed voor haar eigenaren en veiligheid voor de bemanning.

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief

Persbericht: JSB Hanze Goteborg juni 2019

04 juli 2019

  Geachte bondhouder, Namens de uitgevende...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg maart 2019

29 maart 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg december 2018

28 december 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg 28 september 2018

28 september 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Nieuwe websiteWij hebben een nieuwe website op www.hanzevast.nl. Bestaande investeerders kunnen hier nog wel fondsinformatie inzien. U krijgt bericht zodra ook deze gemigreerd worden naar de nieuwe website.