Home » Nieuws » Ms Hanze Goslar in de vaart

Ms Hanze Goslar in de vaart

28 februari 2012

Hilversum/Groningen, 28 februari 2012 - Vandaag is op de DDHI werf in China motorschip (ms) Hanze Goslar naar tevredenheid opgeleverd aan Hanzevast Shipping. De komende vier jaar gaat het schip varen in een charterovereenkomst waarbij Hanzevast Shipping het scheepsmanagement voert.

Het ms Hanze Goslar is de tweede van de in totaal zes te bouwen moderne, dubbelwandige bulk carriers van ruim 180 meter lang met een capaciteit van 35.000 DWT die in opdracht van Hanzevast Shipping worden gebouwd. Het eerste schip, het ms Hanze Groningen, is in december 2011 in de vaart gekomen en wordt nu wereldwijd ingezet voor het vervoer van droge bulkgoederen. De markt voor droge bulkgoederen heeft ook in 2011 een stabiele groei laten zien van 7 % (bron: Clarksons).

"Met de oplevering van het ms Hanze Goslar krijgt onze strategie met het in eigen beheer uitbouwen van een vloot van moderne bulkcarriers steeds verder vorm. De bouw van de volgende schepen verloopt voorspoedig. Wij verwachten aan het einde van 2012 vijf van de zes schepen in de vaart te hebben.’ aldus Capt. Martijn Mobach, algemeen directeur van Hanzevast Shipping.

De bouw en exploitatie van het ms Hanze Goslar is mede mogelijk gemaakt dankzij de regeling ‘Tijdelijke Willekeurige Afschrijving’. Deze economische stimuleringsmaatregel van de Nederlandse overheid, welke in 2009, 2010 en 2011 van kracht is geweest, heeft aan Nederlandse ondernemingen de mogelijkheid geboden om door middel van een gunstig fiscaal regime investeringen te plegen. Nu het schip onder Nederlandse vlag in de vaart is gekomen en ook het scheepsmanagement door Hanzevast Shipping vanuit Groningen zal worden gedaan, zal de komende jaren het ms Hanze Goslar deze bijdrage aan de Nederlandse econome blijven leveren. Bart Kruijsen, commercieel directeur van Hanzevast capital nv: ‘Wij zijn verheugd hiermee zowel voor onze investeerders als voor de Nederlandse economie toegevoegde waarde gecreëerd te hebben’.

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief

Persbericht: JSB Hanze Goteborg juni 2019

04 juli 2019

  Geachte bondhouder, Namens de uitgevende...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg maart 2019

29 maart 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg december 2018

28 december 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg 28 september 2018

28 september 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Nieuwe websiteWij hebben een nieuwe website op www.hanzevast.nl. Bestaande investeerders kunnen hier nog wel fondsinformatie inzien. U krijgt bericht zodra ook deze gemigreerd worden naar de nieuwe website.