Home » Nieuws » Nieuwe kansen in de zorgsector

Nieuwe kansen in de zorgsector

23 juni 2011

Creatieve oplossingen om leegstand kantoren tegen te gaan

De huidige situatie op de vastgoedmarkt biedt nieuwe kansen. Dat is althans de stellige overtuiging van Hanzevast, dat voortdurend zoekt naar nieuwe mogelijkheden om leegstaande kantoorpanden te verhuren. De veranderende huisvestingsbehoefte in de gezondheidszorg is daarbij een belangrijk uitgangspunt en leidt soms tot verrassende nieuwe verhuurconcepten.

Huisartsen Onder Een Dak
Een tendens in de markt die zich steeds duidelijker aftekent, is de zogenaamde ‘anderhalflijns zorg’; de gezondheidszorg tussen huisarts en ziekenhuis in, die het liefst dicht bij huis wordt aangeboden. Een andere ontwikkeling is de vergrijzing van de huidige huisartsenpopulatie. De nieuwe lichting (veelal vrouwelijke) huisartsen kiest vaker voor een andere vorm van werken, door het aangaan van maatschappen in zg. HOED-constructies (Huisartsen Onder Een Dak).Hanzevast ontwikkelt nieuwe zorgconcepten en zoekt naar geïnteresseerde partijen in de gezondheidszorg. Aan het Hoendiep in Groningen bezit Hanzevast een pand van 7000 m2 met parkeergelegenheid voor 135 auto’s. Hiervoor is een concept bedacht om diverse zorggerelateerde bedrijven te huisvesten. Huurders wordt een turn key-oplossing geboden en de partijen die zich er huisvesten creëren samen een meerwaarde voor de patiënt.

Huurcontracten
Inmiddels liggen er diverse concrete proposities op tafel die binnen afzienbare termijn zullen resulteren in concrete huurcontracten met onder meer een huisartsenpraktijk, apotheek, tandartsenpraktijk, fysiotherapeut en een diagnostisch centrum. De huisartsenpraktijk is opgezet door Zorgpunt, een landelijk keten van eerstelijns gezondheidscentra, waarmee Hanzevast inmiddels op twee locaties een langjarige huurovereenkomst heeft afgesloten.

Naar aanleiding van het concept aan het Hoendiep in Groningen is Hanzevast door diverse huisartsengroepen benaderd om mee te denken over nieuwe huisvestingsmogelijkheden. In het midden van het land wordt voor een grote huisartsenpraktijk een nieuwbouwproject ontwikkeld waarin naast de genoemde huisartsen ook een diagnostisch centrum, een apotheek en een fysiotherapiepraktijk worden ondergebracht.

Hoendiep

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief

Persbericht: JSB Hanze Goteborg juni 2019

04 juli 2019

  Geachte bondhouder, Namens de uitgevende...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg maart 2019

29 maart 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg december 2018

28 december 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg 28 september 2018

28 september 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Nieuwe websiteWij hebben een nieuwe website op www.hanzevast.nl. Bestaande investeerders kunnen hier nog wel fondsinformatie inzien. U krijgt bericht zodra ook deze gemigreerd worden naar de nieuwe website.