Home » Nieuws » Nieuws van de werf in China

Nieuws van de werf in China

14 juli 2011

Regelmatig informeren wij u over de bouw van de vijf handysize bulkcarriers die behoren tot Vlootfonds Hanzevast 3. De vijf zusterschepen worden gebouwd de werf Qidong Daoda in Shanghai. Ze zijn in ontwerp en uitvoering identiek aan elkaar en worden gefaseerd in de tijd gebouwd. Ms Hanze Groningen is de eerste in de serie.

Op aandringen van het Hanzevast bouwteam heeft de werf recent extra voormannen aangenomen om de bouw van de G-schepen te bespoedigen. Vanuit de markt is er, vanwege de toenemende kwaliteits- en milieueisen, veel interesse getoond in de dubbelwandige G-schepen. Het bouwbegeleidingsteam, bestaande uit Nederlandse en Chinese specialisten waaronder een Welding Engineer (Laspraktijkingenieur), ziet nauw toe op de kwaliteit van de te bouwen schepen. ln de weken voorafgaand aan de tewaterlating zijn meer dan 600 mensen tegelijk bezig op, in en rond het schip. Dit stelt hoge eisen aan de bouwbegeleiding. Ms Hanze Groningen is na de tewaterlating afgemeerd aan de afbouwkade. Daar worden onder andere de luiken op het schip geplaatst en worden de kranen geïnstalleerd. De afbouw neemt naar verwachting circa 4 maanden in beslag.

 

Hanze Goslar op de helling in aanbouw

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief

Persbericht: JSB Hanze Goteborg juni 2019

04 juli 2019

  Geachte bondhouder, Namens de uitgevende...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg maart 2019

29 maart 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg december 2018

28 december 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg 28 september 2018

28 september 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Nieuwe websiteWij hebben een nieuwe website op www.hanzevast.nl. Bestaande investeerders kunnen hier nog wel fondsinformatie inzien. U krijgt bericht zodra ook deze gemigreerd worden naar de nieuwe website.