Home » Nieuws » Resultaten eerste halfjaar 2013 Hanzevast real estate

Resultaten eerste halfjaar 2013 Hanzevast real estate

30 juli 2013

In het eerste halfjaar van 2013 heeft Hanzevast real estate voor circa 55.000 m² huurovereenkomsten afgesloten. “We zijn erg tevreden met dit resultaat”, laat Jos Westra, directeur Vastgoed bij Hanzevast, desgevraagd weten. “Ter vergelijking: over héél 2012 hebben we een verhuurresultaat behaald van ruim 67.000 m² verhuurbaar vloeroppervlak, wat een duidelijke verbetering ten opzichte van het jaar daarvoor was. We zetten de stijgende lijn nu dus vol overtuiging door. Kanttekening hierbij is dat de gemiddelde huurprijs in de Hanzevast-portefeuille gedaald is van € 143,61 naar € 136,65 per m². Aan deze landelijke tendens hebben wij ons helaas niet kunnen onttrekken."

Het goede verhuurresultaat van het eerste halfjaar is voor een groot deel te danken aan de overeenstemming die Hanzevast real estate in januari bereikte met Miss Etam inzake een twaalfjarige huurverlenging van 37.000 m². De huurverlenging van 4.000 m² van de RGD in Zwolle legt eveneens veel gewicht in de schaal. “Hanzevast real estate heeft de relatie met haar huurders hoog in het vaandel en investeert hier veel in. Wanneer huurovereenkomsten worden verlengd, is dat voor ons een extra bevestiging van de kwaliteit van onze panden”, aldus Westra.

Ook nieuwe huurders hebben de afgelopen maanden de weg naar Hanzevast weten te vinden. Westra vertelt hierover: “Nieuwe huurcontracten gaan veelal gepaard met investeringen, bijvoorbeeld om panden te verduurzamen of om ze geschikt te maken voor het nieuwe werken. Onze fondsen zijn financieel sterk. Investeren in ons vastgoed, en daarmee in de toekomst en het milieu, doen we dan ook graag.”

Gevraagd naar de vooruitzichten voor de tweede helft van het jaar geeft Westra aan te verwachten dat de werkloosheid verder op zal lopen. Dat zal negatieve gevolgen hebben voor de bezettingsgraad van de kantorenportefeuille in Nederland, ook voor die van Hanzevast. “Op korte termijn zien wij geen herstel van de markt, maar uiteindelijk zullen ontwikkelingen als de terughoudendheid in de nieuwbouw, de oplopende inflatie en de onttrekking van vastgoed uit de markt door herbestemming hier voor gaan zorgen”, meent Westra. Hij voegt daaraan toe: “Wij merken al geruime tijd dat het voor bedrijven door huurerosie aantrekkelijker wordt om extra vierkante meters te huren. Grote bedrijven hebben het moeilijk, maar tegelijkertijd zijn de kleinere bedrijven in opkomst. Onze panden zijn voor hen erg aantrekkelijk: die staan op bewezen locaties, vaak in nabijheid van de binnenstad, met goede parkeernormen. Wij zien de toekomst dus met vertrouwen tegemoet.” 

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief

Persbericht: JSB Hanze Goteborg juni 2019

04 juli 2019

  Geachte bondhouder, Namens de uitgevende...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg maart 2019

29 maart 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg december 2018

28 december 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg 28 september 2018

28 september 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Nieuwe websiteWij hebben een nieuwe website op www.hanzevast.nl. Bestaande investeerders kunnen hier nog wel fondsinformatie inzien. U krijgt bericht zodra ook deze gemigreerd worden naar de nieuwe website.