Home » Nieuws » Steun slachtoffers Orkaan Hayaan

Steun slachtoffers Orkaan Hayaan

18 juni 2014

Filipijnen, Juni 2014.
 
De vereiste jaarlijkse audit van het bemannings agentschap in de Filipijnen gaf bijkomstig de gelegenheid voor Hanzevast Shipping om tevens de getroffen bemanningsleden op het eiland Leyte te bezoeken en rechtstreeks te ondersteunen. Zes Hanzevast bemanningsleden en hun gezinnen verloren letterlijk huis en haard en zijn gelijk na de orkaan bij familie op andere eilanden opgevangen. Daar hadden ze het goed en konden van de ontberingen bijkomen.  De eerste maanden verbleven zij daar totdat de hulpvoorziening op hun eigen eiland goed op gang gekomen was. Recent zijn allen weer teruggekeerd om te beginnen met de wederopbouw van hun bezit op Leyte.

Van uitgespaard budget, door het afzeggen van het kerstfeest, en donaties van het Hanzevast personeel konden de zes getroffen gezinnen financieel worden ondersteund voor de opbouw van hun huizen. Leyte is nog steeds in opbouw, de overheid voorziet slechts in karige rantsoenen, en alle huizen moeten nog herbouwd worden. Vier palen met een golfplaten dak doen nu dienst als keuken voor een grote familie.

De werkgelegenheid die de schepen bieden geeft Filippino’s de mogelijkheid hun gezin opwaarts naar de middenklasse te bewegen. Een zeeman ondersteunt met zijn goede salaris veelal tientallen familieleden door voeding, schoolgeld en medische zorg ruimhartig te bekostigen. Als een tweede familielid er in slaagt om ook een baan als verpleger in het buitenland of zeeman te verkrijgen zal de hele familie sprongen vooruit maken. Filipino´s zijn getrouw en hardwerkend en kunnen zich door hun aanpassingsvermogen overal ter wereld inpassen.

De foto´s spreken voor zich dat de wederopbouw nog veel tijd en moeite zal kosten.

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief

Persbericht: JSB Hanze Goteborg september 2019

27 september 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg juni 2019

04 juli 2019

  Geachte bondhouder, Namens de uitgevende...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg maart 2019

29 maart 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg december 2018

28 december 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Nieuwe websiteWij hebben een nieuwe website op www.hanzevast.nl. Bestaande investeerders kunnen hier nog wel fondsinformatie inzien. U krijgt bericht zodra ook deze gemigreerd worden naar de nieuwe website.