Home » Nieuws » Vastgoedfonds Hanzevast Holland 62 en 63 CV

Vastgoedfonds Hanzevast Holland 62 en 63 CV

01 december 2015

Op 1 december 2015 heeft de rechtbank te Groningen het faillissement van de Vastgoedfondsen Hanzevast Holland 62 CV en 63 CV uitgesproken. Tot op heden hebben beide fondsen aan hun respectievelijke financiële verplichtingen kunnen voldoen. Ondanks dat heeft Apollo Global Management het faillissement aangevraagd bij de rechtbank.

De lening van de fondsen zijn per maart 2015 middels cessie door ING Bank verkocht aan een private equity investeerder, zijnde Apollo Global Management. De lening is ondergebracht in een te Luxemburg gevestigde vennootschap. De prijs waartegen de leningen zijn overgedragen is niet bekend, maar aangenomen wordt dat dit beduidend lager ligt dan de nominaal uitstaande leningen. Het beleid van dergelijke private equity investeerders is gericht op het behalen van rendement op korte tot middellange termijn middels het verkopen van het vastgoed. Omdat beide fondsen op dit moment niet in staat zijn om de volledige uitstaande leningen ineens terug te betalen is Apollo Global Management tot faillissementsaanvraag overgegaan.

Alle fondsen van Hanzevast zijn ondergebracht in separate, volledig van elkaar gescheiden entiteiten. Het faillissement van deze fondsen heeft dan ook geen gevolgen voor de overige fondsen welke Hanzevast in beheer heeft.

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief

Persbericht: JSB Hanze Goteborg juni 2019

04 juli 2019

  Geachte bondhouder, Namens de uitgevende...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg maart 2019

29 maart 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg december 2018

28 december 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg 28 september 2018

28 september 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Nieuwe websiteWij hebben een nieuwe website op www.hanzevast.nl. Bestaande investeerders kunnen hier nog wel fondsinformatie inzien. U krijgt bericht zodra ook deze gemigreerd worden naar de nieuwe website.