Home » Nieuws » Voortgang op de werf in China

Voortgang op de werf in China

18 oktober 2011

Zoals u maandelijks kunt lezen, verloopt de bouw van de vijf Handy handysize bulkcarriers die behoren tot Vlootfonds Hanzevast 3 gestaag. De zusterschepen worden gebouwd op de werf Qidong Daoda Heavy Industry Co., LTd. (DDHI), in de nabijheid van Shanghai. Het Hanzevast-bouwteam verzorgt volcontinu het bouwtoezicht en de bouwbegeleiding. Regelmatig sturen zij prachtige foto’s van de diverse schepen in aanbouw, die we u niet willen onthouden. Hierbij een selectie!

De werkzaamheden op de werf in China blijven onze volle aandacht houden. Zoals we u eerder hebben gemeld, werd de bouw van ‘onze’ serie schepen vooraf gegaan door de bouw van twee Seahorse 35 bulkcarriers, in opdracht van een Deense rederij. De eerste van deze twee bulkers is nu succesvol in de vaart en het tweede schip heeft inmiddels al haar eerste proefvaart gemaakt. Hiermee komt er extra capaciteit vrij om aan onze schepen te werken.

Naar verwachting gaat ms Hanze Groningen in de periode van 10-15 november 2011 proefvaren en vindt de oplevering in december 2011 plaats. De dekkranen worden nu gemonteerd op het schip en alle systemen worden in bedrijf gesteld. De bemanning is opgelijnd en krijgt nu in Manilla specifieke training en instructie ter voorbereiding. Ms Hanze Goslar volgt een maand later en zal in december proefvaren. De kiellegging van ms Hanze Gendt staat gepland voor 8 november 2011. Alle secties zijn gereed en er zijn zelfs al secties aan elkaar gelast om in zogenaamde "big blocks" te kunnen assembleren.


27 september 2011
De vijf schepen zijn in ontwerp en uitvoering identiek aan elkaar en worden gefaseerd in de tijd gebouwd. Begin dit jaar is de formele optie genomen op het zesde zusterschip, ms Hanze Genua. Vanuit de markt is veel interesse getoond in de dubbelwandige schepen, hoofdzakelijk vanwege het lage brandstofgebruik, de goede laadcapaciteiten en de toenemende kwaliteits- en milieueisen. Hanzevast Shipping is daarom momenteel met de werf in onderhandeling over een eventueel zevende en achtste zusterschip.
Het Hanzevast-bouwteam verzorgt volcontinu het bouwtoezicht en de -begeleiding. Het bouwbegeleidingsteam, bestaande uit Nederlandse en Chinese specialisten waaronder een Welding Engineer (Laspraktijkingenieur), ziet nauw toe op de kwaliteit van de te bouwen schepen. In de weken voorafgaand aan de tewaterlating zijn meer dan 600 werklieden tegelijk bezig op, in en rond het schip.

Ms Hanze Groningen
De ms Hanze Groningen ligt nu aan de afbouwkade waar verscheidene technische systemen worden ingebouwd, getest en uiteindelijk in bedrijf gesteld. De luiken van de ladingruimen zijn al geïnstalleerd. De proefvaart zal naar verwachting eind september van dit jaar plaatsvinden.


Ms Hanze Goslar
Het schip ms Hanze Goslar is in tegenstelling tot ms Hanze Groningen niet ‘in een dok’ gebouwd, maar op ‘de helling’. De 5-cylinder hoofdmotor van MAN B&W signatuur is ingebouwd en de schroefas en schroef zijn geplaatst. De tewaterlating van ms Hanze Goslar heeft op 5 augustus 2011 plaatsgevonden.


Ms Hanze Gendt
Ook het schip ms Hanze Gendt wordt, net als ms Hanze Goslar, gebouwd op de helling. Alle secties bestemd voor het schip zijn gereed en geïnspecteerd. Deze secties worden later op de helling samengevoegd, waardoor de bouw snel voortgang boekt. De kiellegging, een belangrijke mijlpaal in het bouwproces, van ms Hanze Gendt staat gepland voor oktober 2011.


Ms Hanze Gdansk
In het laatste kwartaal van 2011 zal worden begonnen met het staalsnijden voor ms Hanze Gdansk. De gesneden platen staal zullen aan elkaar worden gelast, waardoor er zogenaamde secties ontstaan. In deze fase van de bouw (sectiebouw) kunnen losse elementen, zoals leidingwerk en trappen, aan de secties worden toegevoegd.


Ms Hanze Göteborg
Op de werf is inmiddels 6.000 ton staal afgeleverd voor de bouw van de ms Hanze Göteborg, waarvan reeds 75% is voorgesneden. De volgende stap is de assemblage en het lassen van de secties.


Het Hanzevast-bouwteam verzorgt volcontinu het bouwtoezicht en de bouwbegeleiding. Regelmatig sturen zij prachtige foto’s van de diverse schepen in aanbouw, die we u niet willen onthouden. Hierbij een selectie!

 


 
ms Hanze Groningen 13 oktober 2011

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief

Persbericht: JSB Hanze Goteborg december 2019

31 december 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg september 2019

27 september 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg juni 2019

04 juli 2019

  Geachte bondhouder, Namens de uitgevende...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg maart 2019

29 maart 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Nieuwe websiteWij hebben een nieuwe website op www.hanzevast.nl. Bestaande investeerders kunnen hier nog wel fondsinformatie inzien. U krijgt bericht zodra ook deze gemigreerd worden naar de nieuwe website.