Home » Nieuws » VVD-Tweede Kamerleden bezoeken Gezondheidscentrum Hoendiep

VVD-Tweede Kamerleden bezoeken Gezondheidscentrum Hoendiep

08 november 2013

Vrijdagochtend 8 november hebben VVD-Tweede Kamerleden Arno Rutte en Michiel van Veen samen met vier van hun beleidsmedewerkers een bezoek gebracht aan het Gezondheidscentrum Hoendiep te Groningen. 

De VVD probeert (regionale) samenwerking tussen zorgaanbieders zoveel mogelijk te bevorderen. Tweedelijnszorg wordt deels vervangen door eerstelijnszorg en doorverwijzingen worden teruggedrongen. Deze en andere maatregelen zouden moeten leiden tot een sterke eerste- en anderhalvelijnszorg, dichtbij de patiënt en met een sleutelrol voor de huisarts.

De dienstverlening die Hanzevast real estate faciliteert met het Gezondheidscentrum Hoendiep komt tegemoet aan dit overheidsbeleid. In het pand zijn diverse medisch-specialistische disciplines verzameld. Patiënten kunnen hier terecht voor onder meer chiropractie, logopedie, fysiotherapie, orthopedische hulpmiddelen, echografieën en röntgenfoto’s. Ook zijn een huisartsenpraktijk, twee thuiszorgorganisaties en een medisch laboratorium gevestigd in het pand. De verschillende disciplines werken nauw met elkaar samen, hetgeen kostenverlagend en serviceverhogend werkt. Het aantal onnodige tweedelijnsverrichtingen is bovendien drastisch afgenomen. De kamerleden gingen dan ook graag in op de uitnodiging van Hanzevast een werkbezoek af te leggen aan het Gezondheidscentrum Hoendiep.   

De zes VVD-leden werden hartelijk ontvangen door Everhard Telkamp (Assetmanager Zorg) en Jaap Wolters (CEO) van Hanzevast real estate, die meer inzicht verschaften in de ontstaansgeschiedenis en werking van het gezondheidscentrum. Radioloog Koen Vanghillewe, werkzaam in het Groningse Martini Ziekenhuis, was eveneens aanwezig. Hij ging vooral in op de voordelen van specialistische zorg in de wijk voor de patiënt en de financiële consequenties voor de macro-economie, het ziekenhuis, de huisarts en de zorgverzekeraar.

De fractieleden toonden grote interesse in het Gezondheidscentrum Hoendiep en waren duidelijk onder de indruk van de positieve resultaten die de actieve samenwerking tussen de gehuisveste partijen oplevert. Na een geanimeerd gesprek gaf de heer Rutte aan op korte termijn opnieuw langs te willen komen om zich verder te verdiepen in de kansen en mogelijkheden die dergelijke gezondheidscentra bieden.     

Blijf altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief

Persbericht: JSB Hanze Goteborg juni 2019

04 juli 2019

  Geachte bondhouder, Namens de uitgevende...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg maart 2019

29 maart 2019

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg december 2018

28 december 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Persbericht: JSB Hanze Goteborg 28 september 2018

28 september 2018

Geachte bondhouder, Namens de uitgevende instelling...

Lees meer

Nieuwe websiteWij hebben een nieuwe website op www.hanzevast.nl. Bestaande investeerders kunnen hier nog wel fondsinformatie inzien. U krijgt bericht zodra ook deze gemigreerd worden naar de nieuwe website.